Russia Today покликала активіста франківського Євромайдану на роботу.

Громадський активіст, один з лідерів Євромайдану 2013 року в Івано-Франківську Максим Кицюк отримав запрошення попрацювати позаштатним журналістом російського телеканалу, що відомий своїм негативним ставленням до України. Про це Максим Кицюк написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Активісту запропонували попрацювати стрінгером у Західних областях України: Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях та Ужгороді і надіслали електронний лист з деталями пропозиції.

 

У листі була інструкція як знімати відео (крупні плани, значки, шеврони, масовка) та пропозиція оплати – 50-150 євро за сюжет. Росіяни зазначили, що гроші будуть перераховувати з німецького банку, тому проблем виникнути не повинно.

 

Максим Кицюк відмовився і підозрює, що це провокація, адже схожих вакансій ніде не поширював, пише Галка.

 

«Та я посміявся і все. Просто, подумав, що раша тудей зазвичай і як лайфньюз з’яляється там, де буде якийсь піпец. Тому варто бути обережнішим. А щодо переказу грошей з Німеччини – варто було б потім це підшити в підручник історії, як німецькі банки допомагали фінансувати гебельс-ньюз країни-агрессора», – сказав він.

24.12.2015