Гонтарєва стривожена ситуацією довкола прийняття бюджету-2016.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва занепокоєна ситуацією, котра склалася навколо прийняття Верховною Радою бюджету на 2016 рік.

 

"Подальше зволікання або прийняття бюджету, не узгодженого із програмними цілями меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну та фінансову стабільність в нашій державі, що є необхідною передумовою для досягнення Національним банком своєї мети – цінової стабільності", – заявила Гонтарєва, за повідомленням прес-служби НБУ.

 

У Нацбанку зазначають, що така ситуація може частково нівелювати позитивні зрушення, які відбулися в українській економіці – поступове відновлення обсягів виробництва, уповільнення інфляції, покращення показників платіжного балансу та стабілізацію у банківському секторі.

 

"Відсутність збалансованого бюджету на наступний рік заважатиме проводити стриману фіскальну політику і прискорити реалізацію масштабних структурних реформ, які є необхідними з огляду на крихкість наявних позитивних економічних тенденцій. В цьому контексті також є важливим прийняття змін до Податкового кодексу, які передбачають покращення податкового адміністрування та зниження фіскального навантаження на економіку", – ідеться у повідомленні НБУ.

 

21.12.2015