ГС «Українська Спілка Автомайдан» у Тернополі вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через його конфлікт із головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі та через його бездіяльність у розслідуванні злочинів на Майдані, йдеться у заяві спілки, що її оприлюднив на своїй сторінці в мережі Facebook активіст Дмитро Гайдуцький.

 

«Словесна перепалка між міністром внутрішніх справ України А. Аваковим та губернатором Одеської області М.Саакашвілі в присутності вищих чинів держави та особисто Президента України П.Порошенка – це прояв повної деградації чиновників найвищого рангу в українській політиці», –  написав автомаданівець Дмитро Гайдуцький.

 

Він нагадав, що голова МВС Арсен Аваков не виконав жодної обіцянки про розслідування злочинів та пошук винних у смертях Небесної Сотні.

 

У дописі наголошується, що Автомайдан не відстоює будь-яку сторону конфлікту, проте зазначено, що саме під керівництвом Міхеіла Саакашвілі Грузія здобула визнання всього світу і що він проводить прозорі реформи в Одеській області. Натомість Арсен Аваков, на думку автомайданівців, вихваляється здобутками (реформа МВС), які не принесли позитивного результату.

 

«Ми вимагаємо негайного звільнення з посади міністра внутрішніх справ А.Б.Авакова! В іншому випадку ми залишаємо за собою право, дане нам Конституцією України, зібратись на мітинг у м. Києві», – йдеться у заяві.

21.12.2015