Заступник генпрокурора каже, що ідея оновлення прокуратури "дала збій".

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько скептично відгукнувся про результати конкурсу на керівництво місцевих прокуратур: за підсумками відбору до керівництва не потрапило жодної особи з-за меж прокурорської структури, а переважна більшість і раніше головувала.

 

"Ці керівники були призначені за результатами розгляду тих кандидатур, які були запропоновані комісією, яка довгий час проводила співбесіди. З тих кандидатів, які пройшли трирівневе тестування, обиралось по 3 кандидати. Ці кандидатури подавались на розгляд генерального прокурора. Генеральним прокурором не було призначено жодного зовнішнього кандидата, тобто осіб, які раніше не працювали в прокуратурі", – розповів Касько в інтерв'ю "Громадському радіо".

 

За його словами, 84% із новопризначених прокурорів і раніше займали посади керівників районних прокуратур. Більшість працювала в тому числі з 2010 року, втім, вони не потрапили під закон про люстрацію.

 

"На жаль, ідея Сакварелідзе про прихід нових людей до прокуратури дала збій. По-перше, це підготовка нормативної бази. Те, що було підготовано управлінням реформ, було відкориговано управлінням правозабезпечення, яке не підпорядковувалось Сакварелідзе. Далеко не всіх членів комісії, яких пропонував Давід Сакварелідзе, було призначено, адже генеральний прокурор мав іншу думку. Всі ці зміни привели до того результату, який ми маємо зараз", – констатував Касько.

 

17.12.2015