Президент, прем'єр і спікер уклали спільну заяву про недоцільність відставки глави уряду.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписали спільну заяву, в якій закликали до єдності коаліційних сил і збереження на посаді голови уряду.

 

"Нині, як ніколи, необхідні єдність, взаємна підтримка і спільна подальша робота президента, Верховної Ради та уряду. Питання про зміну прем’єр-міністра – не перебуває на порядку денному. Потрібно поставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни", – йдеться у заяві.

 

Лідери держави засудили "істеричну антивладну, антиурядову та антидержавну кампанію, організовану корумпованими олігархами", щоправда, не натякнувши на конкретні імена.

 

"Ми вважаємо неприйнятними будь-які форми взаємопоборювання всередині парламентської коаліції як такі, що “ллють воду на млин” ворогів української державності та демократії. Ми єдині у баченні стратегії розвитку держави. Коаліційна угода закріплює план конкретних кроків щодо її реалізації. Дискусії мають стосуватися оптимальних шляхів утілення цього плану", – запевняють Порошенко, Яценюк і Гройсман. 

 

16.12.2015