Швейцарська поліція затримала чеського європарламентаря-комуніста.

Затримання відбулося в одному з банків Цюриха – повідомило швейцарське видання Handelszeitung з покликом на слова речника міської поліції.

 

 

Мова йде про депутата Європейського Парламенту від чеської комуністичної партії Мирослава Рансдорфа. Він був затриманий під час спроби зняти з рахунку 350 мільйонів євро за фальшивими документами.

 

Разом з Рансдорфом було затримано також трьох громадян Словаччини. Поліція передала справу у відання швейцарської прокуратури. Проте невдовзі чеського евродепутата було випущено з-під варти. Цю інформацію підтвердив міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованець.

 

«Швейцарська влада проінформували нашого амбасадора  про те, що пан Рансдорф був випущений з-під варти, так що, я вважаю, зараз він, можливо, перебувати на шляху додому», - заявила представниця МЗС Чехії. Вона зазначила, що політик не зв'язувався з посольством Чехії в Швейцарії, і тому Міністерство не може повідомити будь-яких інших деталей.

 

62-річний Рансдорф – експерт з творчості Карла Маркса і колишній викладач філософії. Він є депутатом Європарламенту з тих пір, як Чехія вступила до Європейської Унії, тобто з 2004 року.

 

Рансдорфа відомий також своїм українофобством. Він прославився своїми подорожами до окупованого Криму, підтримкою сепаратистських "ДНР" та "ЛНР", заявами про «звірства карателів», про «легіони НАТО» на Донбасі тощо.

05.12.2015