Екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі позбавлено грузинського громадянства.

Відповідне розпорядженням видав чинний глава грузинської держави Георгій Марґвелашвілі – повідомляє інформаційний портал Gergia Online.

 

 

«Міхеіл Саакашвілі, народжений 21 грудня 1967, поряд з іншими громадянами Грузії, які набули громадянство інших країн, позбавлений громадянства Грузії», – йдеться у президентському розпорядженні.

 

Напередодні Міністерство юстиції Грузії звернулося до Георгія Марґвелашвілі з рекомендацією позбавити Саакашвілі громадянства Грузії у зв'язку з отриманням ним громадянства України.

 

Нагадаємо, Саакашвілі отримав українське громадянство і очолив Одеську ОДА 30 травня 2015 року.

 

Один з лідерів створеної Саакашвілі партії «Єдиний національний рух» Георгій Барамідзе оцінює позбавлення екс-президента Міхеїла Саакашвілі громадянства Грузії «ганебним фактом».  «Безсумнівно, що ця дія буде записана як ганебна в біографіях тих людей і відомств, які ухвалили це рішення», - заявив Барамідзе.

 

Виконавчий секретар «Єдиного національного руху» Серго Ратіані пояснює позбавлення екс-президента громадянства Грузії проросійською орієнтацією неформального лідера правлячої партії Бідзіни Іванішвілі. «Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі є однією з найважливіших фігур, що протистояли Росії. Він грає важливу роль в Україні і взагалі, у формуванні антиросійської громадської думки. Він відіграє важливу роль в політиці України, яка воює з Росією», – зазначив Ратіані.

 

На його переконання, метою Іванішвілі є позбавити Саакашвілі можливості вести політичну діяльність в Грузії.

04.12.2015