Відповідне рішення було схвалено голосами депутатів від правлячих партій – Християнсько-демократичного союзу і Соціал-демократичної партії Німеччини.

 

 

Як повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung, за антитерорисчтину місію Бундесверу проголосувало 445 депутатів, проти – 146, семеро – утрималися.

 

Мандат, термін якого попередньо обмежений одним роком (до 31 грудня 2016 року), передбачає відрядження для військової операції  1200 німецьких військовослужбовців, а також шість розвідувальних літаків Tornado, один літак-заправник і бойовий фрегат Augsburg, місією якого буде посилити захист і бойову міць франуцзького авіаносця  Charles de Gaulle.

 

Депутати від опозиції проголосували проти. Зокрема, голова фракції Лівої партії Сара Ваґенкнехт (Sahra Wagenknecht) заявила, що війна тільки погіршує ситуацію в Сирії і зміцнює «Ісламську державу».

 

Представникам ще однієї опозиційної партії – «зеленим» – не сподобалася в першу чергу поспіх, з яким даний мандат проводиться через парламент, оскільки рішення уряду ФРН про участь Бундесверу в операції проти ІДІЛ було ухвалено лише три дні тому. «Авіаційні атаки – це ще далеко не військова стратегія – нарікав голова фракції «зелених» в Бундестазі Антон Гофрайтер (Anton Hofreiter).

04.12.2015