Переселенці з Донбасу відкриють безкоштовний РобоКлуб для дітей.

Іван Шихат-Саркісов, який понад 10 років працює в галузі дитячої ІТ-освіти, вирішив відкрити в Івано-Франківську безкоштовний дитячий РобоКлуб. Завдяки благодійникам, ініціатива за 10 днів назбирала понад 55 тис. грн, що необхідні для відкриття, йдеться на сторінці проекту на платформі biggggidea.

 

«Понад 10 років працюю у сфері «дитячої» it-освіти. Останні 2 роки беру участь у декількох освітніх волонтерських проектах (Code Club UA, Code.org). У грудні 2013 року мою ініціативу щодо створення безкоштовного клубу з робототехніки для школярів Донецька фінансово та інформаційно підтримали щонайменш 100 осіб. Робоклуб у Донецьку працював з січня 2014-го та припинив оффлайн діяльність 20-го червня у зв'язку з відомими подіями на сході нашої країни. За цей час було проведено базові курси з робототехніки для різних вікових груп (6-8 та 9-15 років)», – розповів Іван Шихат-Саркісов.

 

Восени 2014 року він з родиною перебрався у Вінницю, де відбулось масштабування проекту і його перевтілення в освітньо-інформаційний проект TECHNIC.in.ua.

 

«В Івано-Франківськ я приїжджав у серпні 2015 року на запрошення громадської організації «Д.О.М.48.24», яка створена, так би мовити, «ньюфранківчанами» - переселенцями зі Сходу, які хочуть взяти активну участь у сталому розвитку свого нового дому. Чотири майстер-класи (два для дітей 7-8 років і два для дітей 9-14 років) пройшли на ура! Дітям страшенно сподобалось конструювати роботів. Задоволені роботою залишилися всі: діти, їхні батьки, викладач, організатори і навіть співробітники бібліотеки, в якій, власне, і проводилися заняття!

 

Але головне було те, що за одним столом сиділи діти, які народилися у Франківську, Донецьку, Луганську, Дебальцевому і Попасній. А їхні батьки, в незалежності від того переселенці вони або ті, хто якийсь час захищав Батьківщину на Сході, із задоволенням і гордістю спостерігали за маленькими конструкторами», – поділився Іван Шихат-Саркісов.

 

Після цього громадська організація вирішила створити в місті постійний безкоштовний дитячий РобоКлуб.

 

«У нас є приміщення, волонтери, а також батьки і їх діти, які потребують таких занять, але не можуть за них сплатити. Тому звертаємось до Вас. На отримані кошти ми плануємо закупити роботтехнічні набори із серій LEGO Mindstorms та WeDo, що дозволить одразу розпочати навчання щонайменш 30 дітей. Організувати на місці навчання викладачів-волонтерів (досвід роботи з дітьми є, знань з робототехніки немає), а також провести «День робототехніки» на знак початку діяльності безкоштовного робоклуба в Івано-Франківську», – йдеться на сторінці проекту.

 

«Дитяча ІТ-освіта – головне моє покликання і я впевнений, кожна гривня, що вкладена в цей проект, надасть високі дивіденди нашій країні в майбутньому! Я вірю: майбутнє в руках дітей!» - каже Іван Шихат-Саркісов.

 

Ініціатори плнували зібрати 55 555 грн, але вже за 10 днів збору сума становила майже 57 тис. Збір коштів триватиме ще 49 днів.

04.12.2015