Негода травмувала чотирьох людей, пошкодила будівлі та повалила багато дерев.

Через негоду, що бушувала на Івано-Франківщини протягом першого грудня, травмовано чотири людини, частково зірвано покриття з 5-ти адміністративних будівель, одного житлового будинку, повалено 10 дерев, повідомляють в Головному управлінні ДСНС області.

 

Так, в селі Рашків Городенківського району через руйнування даху травмовано трьох людей – 1984 р. н., 1991 р. н. та 1981 р. н. Постраждалі доставлені в Городенківську центральну районну лікарню.

 

У Коломиї через повалення біл-борду травми отримала одна людина.

 

В селі Долішнє Залуччя Снятинського району вітер зірвав частину даху (на площі 150 м кв.) зі школи-інтернату для дітей з вадами. Травмованих немає. В школі перебуває 129 дітей-інвалідів та 130 чоловік персоналу. Учні та персонал переведені в непошкоджену частину будівлі. Працівники пожежно-рятувальної служби спільно з комунальниками провели роботи з укріплення частини даху тимчасовим покриттям. Теплопостачання відновлено повністю.

 

В селищі Отинія Коломийського району зірвано частину даху (на площі 100 м кв.) з дитячого садка. Травмованих немає. В садку перебувало 330 дітей та 92 особи персоналу. Працівниками пожежно-рятувальної служби спільно з комунальниками проведено роботи щодо демонтажу уцілілої частини даху для недопущення повторного пошкодження.

 

В селі Велика Кам’янка Коломийського району внаслідок сильного вітру з будинку культури зірвано дах на площі 300 м кв.

 

В Калуші зірвано бляшану підсофітку районної бібліотеки по периметру будівлі. Працівники пожежно-рятувальної служби демонтували пошкоджену бляху.

 

В Івано-Франківську по вулиці Мазепи зірвано бляшане покриття балкону житлового будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби спільно з комунальниками провели демонтаж обірваної частини даху балкону.

 

Укргідрометцентр оголосив штормове попередження і на наступну добу та застерігає, що в Карпатах є небезпека сходження лавин.

02.12.2015