Німеччина допускає тимчасовий альянс з урядовими сирійськими військами.

Про це заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн. Проте вона зауважила, що така військова співпраця можлива лише на час проведення операції проти бойовиків екстремістського угрупування «Ісламська держава» – повідомило видання Der Spiegel.

 

 

Водночас Урсула фон дер Ляєн зауважила, що як і раніше вважає, що у президента Сирії «Башара Асада немає політичного майбутнього», і влада в країні повинна змінитися. У той же час пані міністр підкреслила, що сирійські війська можуть стати цінним союзником у боротьбі з ІДІЛ.

 

На переконання Урсули фон дер Ляєн, питання укладення союзу зі сирійськими військами можна буде підняти вже після початку процесу передачі влади, коли буде зрозуміло, що надалі буде з Асадом.

 

Фон дер Ляєн нагадала, що у країн НАТО вже є позитивний досвід взаємодії зі збройними силами країн Близького Сходу. Зокрема, вона високо оцінила результат навчання іракських військовослужбовців інструкторами Альянсу.

 

Німеччина планує в знак солідарності з Францією, яка зазнала в листопаді найбільшого теракту в своїй історії, долучитися до міжнародної коаліції проти ІДІЛ. Вона готова надати літаки-розвідники і як мінімум один військовий корабель. Хоча остаточне рішення про проведення операції ще повинен ухвалити Бундестаг. У вівторок, 1 грудня, її перспективи обговорить уряд ФРН, а в четвер, 3 грудня, питання надійде на розгляд до парламенту.

30.11.2015