ЄУ має намір поглибити партнерство з Туреччиною.

Про це заявив президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер напередодні саміту ЄУ-Туреччина з питання біженців. Він чітко вказав на  бажання Брюсселя наблизити вступ цієї країни до Європейської Унії – повідомило німецьке видання Die Zeit.

 

 

«Цим самітом ми поглиблюємо партнерські відносини з нашим значущим сусідом – і не тільки тому, що ми зараз потребуємо один одного, але й тому, що разом ми можемо досягти більшого», - заявив Юнкер, коментуючи зустріч на найвищому рівні, яка пройде у другій половині дня, 29 листопада, в Брюсселі. На думку політика, Туреччина заслужила «не тільки нашу повагу, але і нашу підтримку».

 

Туреччина є країною-кандидатом на вступ до Європейської унії з 1999 року. Тривалий час у переговорах з цього питання не спостерігалося жодного поступу, однак криза навколо біженців може змінити ситуацію. Брюссель бажає поглибити співпрацю з Анкарою у тому числі з проблеми біженців. «Якщо ми допоможемо Туреччини досягти європейських стандартів у питаннях економіки, енергетики, юстиції, а також у забезпеченні прав людини, від цього виграємо ми всі», - вважає Юнкер.

29.11.2015