Папа Римський провів велелюдне богослужіння в Уганді.

Зранку в суботу, 28 листопада, прочани зібралися навколо храму Номуґонґо неподалік від столиці країни – повідомило Radio Vaticana.

 

 

За попередніми підрахунками на молитві зібралися до двох мільйонів паломників з усієї Уганди, а також з інших африканських країн, зокрема й таких далеких, як Конго чи Танзанія. Богослужіння Папи Франциска також відвідав президент Уганди Йовері Мусевені.

 

Служіння було присвячено канонізації 45 християнських мучеників – 23-х католиків і 22-х християн англіканської конфесії. Вони були страчені в період з 1885 по 1887 рік. Більшість з них були спалені на багатті.

 

Християнські проповідники були страчені за наказом монарха королівства Буганда (так тоді називалася нинішня країна Уганда – Z) Муанґа II, котрий прагнув зміцнити свій вплив, який похитнулося після напливу місіонерів з Європи.

 

«Всі ці мученики утверджували дар Святого Духа у своєму житті і щиру віру в Ісуса Христа навіть ціною власного життя. Причому багато з них загинуло в молоді роки – промовив Папа Римський у напутньому слові. Понтифік наголосив, що їхній подвиг цікавий не лише з історичної точки зору, він значно важливіший для сучасності. «Кожен християнин може отримати дар Святого духа й утверджувати його повсюдно і пробуджувати любов до нього», – промовив він.

 

Папа Римський розпочав своє пастирське турне Африкою в середу, 25 листопада. Він вже відвідав Кенію та Уганду. Ще в його планах поїздка до Центральноафриканської Республіки.

28.11.2015