Росія пригальмувала постачання вугілля в Україну після аварії ЛЕП на Херсонщині.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що припинення електропостачання до Криму спричинило зупинку транспортування вугілля з зони АТО і РФ.

 

Про це Демчишин заявив під час доповіді у парламенті, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Нам наразі обмежено постачання вугілля з неконтрольованих територій, а також із РФ. Нині запасів вугілля на наших ТЕС достатньо для того, щоб працювати впродовж мінімум місяця. Щоб вирішити питання з ритмічним забезпеченням наших станцій, ми активно провадимо переговори з постачальниками з ПАР, на сьогодні вже в процесі доставки два кораблі – 168 тис. тонн для "Центренерго", а також 80 тис. тонн для ТЕЦ", – розповів Демчишин.

 

Міністр уточнив, що дві партії вугілля з ПАР прибудуть в Україну 4 і 12 грудня.

 

"Упродовж грудня буде поставлено додатково близько 250 тис. тонн. антрацитів. На складах такого вугілля понад 1 млн. тонн, крім того, ці 250 тис. тонн – це дає упевненість, що принаймні наступні 45–50 днів наша енергетична система буде в стабільному виробничому процесі. За цих 50 днів однозначно можна знайти рішення, щоб постачати вугілля, зокрема з ПАР і від інших постачальників", – додав міністр.

 

27.11.2015