Росія розгорнула новітню зенітно-ракетні системи поблизу кордону з Туреччиною.

Міністерство оборони РФ доставило на авіабазу Хмеймім в Сирії, де базується російська авіаційна група, ЗРК С-400. Про це повідомив глава російського військового відомства Сергій Шойгу – подає російський інформаційний портал «Газета.Ру».

 

 

ЗРК С-400, який ще має назву «Тріумф» було перекинуто військово-транспортною авіацією з Підмосков'я. Відповідний запит Міністерства оборони Росії напередодні схвалив президент РФ Володимир Путін.

 

ЗРК «Тріумф» поряд з комплексом «Форт» ракетного крейсера «Москва», який вже перебуває біля берегів Сирії, гарантуватиме, за словами представників російського Генерального штабу, безпеку польотів російської військової авіації в регіоні.

 

Комплекс С-400 призначений для захисту від ударів авіації, крилатих і балістичних ракет середньої дальності і здатен уражати повітряні цілі на дистанції до 250 км.

 

Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив на засіданні колегії відомства, що рішення перекинути зенітно-ракетну систему С-400 на російську авіабазу Хмеймім в Сирії було ухвалено після того, як турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24.

26.11.2015