Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що влада врахує результати консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, проте це не зупинить європейської інтеграції України.

 

Про це Рютте заявив після переговорів із президентом України Петром Порошенком, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ні, це не зупинить євроінтеграції України. Але згідно із законом, уряд Нідерландів має взяти до уваги і врахувати результати цього референдуму", – сказав Рютте.

 

"Закон дуже чіткий: уряд повинен переоцінити своє рішення після референдуму. Тобто спочатку ми маємо референдум і потім приймаємо рішення", – зауважив прем'єр Нідерландів, за повідомленням "Європейської правди".

 

Поза тим, Марк Рютте певен, що Унія потребує Угоди про асоціацію з Україною, адже йому потрібні стабільні сусіди. "Угода про асоціацію створює можливості для спільної торгівлі. Нідерланди переконані в важливості цієї угоди. Саме тому ми її і підписали", – зазначив він.

 

Водночас, прем'єр Нідерландів наголосив, що Угода про асоціацію не має нічого спільного з членством в ЄС та передбачає насамперед реформування України (у Нідерландах референдум подають як незгоду зі вступом України до Євросоюзу, – "Z").

 

26.11.2015