Росія вчинила першу акцію відплати за збитий над турецько-сирійським кордоном літак.

Російські кораблі в Середземному морі завдали ракетного удару по району провінції Латакія, у якому впали рештки збитого турецькими ВПС російського бомбардувальника Су-24 – повідомляє британське видання Mirror.

 

 

Атака на райони Джабаль Акрад і Джабаль Туркман, контрольовані вояками руху «Фронт аль-Нусра», велася як з повітря, так і за допомогою крилатих ракет, випущених з кораблів у Східному Середземномор'ї.

 

Керівник угруповання повстанців «Ліва Сукур аль-Джабаль» Хассан Хадж Алі також повідомив, що атака на район, де напередодні впав російський літак, велася в тому числі із застосуванням артилерії сирійської урядової армії.

 

Напередодні саме бойовики, які тримають оборону району Джабаль Туркман, повідомили, що вбили обох російських пілотів, котрі катапультувалися зі збитого турецьким винищувачем бомбардувальника. Вони ж обстрілювали військові вертольоти, спрямовані для евакуації льотчиків.

 

Вранці 25 листопада стало відомо, що один з пілотів живий, здоровий і був евакуйований в район аеродрому Хмеймім в результаті рятувальної операції. Її подробиць міністр оборони РФ Сергій Шойгу не повідомив.

25.11.2015