Україна та Молдова підписали угоду про європейські правила на кордоні.

Представники України, Молдови та Європейського союзу підписали у Брюсселі угоду про зміцнення прикордонної співпраці.

 

Новий мандат забезпечить допомогу у впроваджені тих аспектів Угод про асоціацію, котрі стосуються прикордонних та митних питань, а також підтримку у впровадженні Угод про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, які обидві країни підписали у 2014 році. Він забезпечить, зокрема, застосування відповідних до стандартів ЄС підходів у прикордонних, митних та податкових питаннях, а також надання порад експертів прикордонним службам, митним службам та іншим відповідним державним установам, повідомила прес-служба Представництва ЄС в Україні.

 

Угода доповнює Меморандум про взаєморозуміння, яким було засновано місію Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), а також її продовження ще на 24 місяців.

 

Угоду було підписано від імені Єврокомісії генеральним директором у справах сусідства та переговорів з питань розширення ЄС Крістіаном Даніелсоном, від імені України – заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль, від імені Молдови – послом Молдови при ЄС Євгеном Карасем.

 

25.11.2015