У США виходить на свободу колишній радянський шпигун.

Мова йде про колишнього співробітника Агентства національної безпеки (NSA) США Рональда Пелтона, засудженого 1986 року за шпигунство на користь СРСР.

 

 

Як повідомило Radio Free Europe/Radio Liberty з покликом на некомерційну організацію Федерація американських вчених (FAS), Пелтон має вийти з в’язниці у вівторок, 24 листопада.

 

Колишній фахівець зі зв'язку NSA Рональд Пелтон був засуджений до трьох довічних термінів, а також ще до 10 років в'язниці і штрафу на суму 100 доларів.

 

Йому інкримінували  передавання таємної інформацію спецслужбам СРСР. Серед переданих Пелтоном даних були плани США перехоплювати інформацію, передану Радянським Союзом через прокладені дном моря комунікаційні кабелі.

 

Причина, за якою влада США вирішили звільнити з в'язниці 74-річного екс-співробітника спецслужб, поки що невідома. У заяві FAS наголошується, що «в принципі він (Роналд Пелтон) міг отримати право на дострокове звільнення ще після 10 років перебування за ґратами, але замість цього він провів майже 30 років у в'язниці».

24.11.2015