Арбітражна палата FIFA з етики порушила справу проти Платіні та Блаттера.

Керує розслідуванням голова палати – правник Ганса-Йоахім Екерт. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті Міжнародної федерації футбольних асоціацій – повідомило радіо Deutschlandfunk.

 

 

У документі наголошується, що дане рішення ухвалене за результатами «ретельного розгляду» підсумкових звітів, підготовлених слідчою палатою FIFA.

 

Ганса-Йоахім Екерт розраховує, що розгляд справ тимчасово відсторонених від футбольної діяльності функціонерів – Йозефа Блаттера і Мішеля Платіні – буде завершено вже в грудні. Водночас він зазначив, що «виходячи з прнцитпів захисту прав людини та презумпції невинуватості», арбітражна палата FIFA поки що не має наміру оприлюднювати деталі того, яких саме заходів примусового характеру може бути вжито щодо зазначених осіб.

 

Президент FIFA Йозеф Блаттер і голова Союзу європейських футбольних асоціацій (UEFA) Мішель Платіні (котрий вважався фаворитом в боротьбі за обрання на посаду президента FIFA в лютому) були раніше відсторонені від займаних посад строком на 90 днів у зв'язку з розслідуванням їхньої діяльності. Серед іншого вони звинувачуються в причетності до скандалу навколо незаконного отримання Платіні двох мільйонів швейцарських франків.

24.11.2015