Під час спецоперації в Бельгії було заарештовано 16 осіб.

Операція проводилася в Брюсселі і його околицях, повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung з покликом на слова представника бельгійської прокуратури Еріка ван дер Сіпта.

 

 

Під час спецоперації в 19 будинках у Брюсселі та Шарлеруа були проведені обшуки, проте зброї і вибухових речовин виявлено не було. Один із затриманих отримав травму в ході невдалої спроби втекти від поліції на автомобілі.

 

Проте основного підозрюваного у нападах на Париж 13 листопада – Салаха Абдеслама – серед затриманих не виявилося. Його пошук триває, як і загалом антитерористична операція в Бельгії проти ісламістів.

 

Поліція попросила ЗМІ не повідомляти подробиць таких операцій, а місцевих мешканців – не писали в соцмережах про те, де поліція проводить операції.

 

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель в неділю повідомив, що в Брюсселі, принаймні, ще добу збережеться найвищий – четвертий рівень терористичної загрози. За його словами, існують серйозні побоювання, що теракти, на кшталт паризьких, можуть повторитися і в бельгійській столиці. Прем’єр повідомив, що уряд має достовірну інформацію про те, що «кілька людей, озброєних вибухівкою і вогнепальною зброєю, можуть здійснити напади, можливо відразу в декількох місцях». В інтерв'ю телеканалу VRT Мішель сказав, що небезпека не обмежується одним Абдесламом.

 

Нагадаємо, 21 листопада в Брюсселі був оголошений четвертий рівень тривоги. Станції метро бельгійської столиці були закриті на вихідні, і масові заходи, зокрема, футбольні матчі, були скасовані. Додаткові заходи безпеки були запроваджені в потягах, на вокзалах, аеропортах.

23.11.2015