КВУ позитивно оцінив другий тур виборів.

У Комітеті виборців України заявили, що другий тур із виборів міських голів відбувся згідно з міжнародними виборчими стандартами.

 

"Ми маємо підстави говорити, що другий тур виборів відповідає міжнародним стандартам чесних і демократичних виборів", – заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Факти порушення законодавства, які були зафіксовані КВУ, в більшості випадків не були масштабними й не могли суттєво вплинути на результати виборів", – зазначив Кошель.

 

Щоправда, за його словами, в містах, де розрив між кандидатами був невеликим, там факти маніпуляцій і порушень могли незначно вплинути на підсумки голосування.

 

Гендиректор КВУ додав, що в Кривому Розі й Кіровограді є невеликий розрив голосів між переможцями – близько 300-800 голосів. Кошель не виключив, що в цих двох містах "виборчий формат перейде в судовий".

 

Загалом, за оцінкою КВУ, процес виборів за повторним голосуванням був добре організований, хоча мали місце деякі проблеми. Зокрема, в Дніпропетровську була виявлена масштабна піраміда підкупу, в якій брали участь близько 10 тис. осіб. "Це найбільш масштабна схема підкупу виборців", – наголосив експерт.

 

16.11.2015