Євросоюз виділив ґрант на утеплення панельних будинків.

У місті Долина в Івано-Франківській області за кошти Євросоюзу утеплюють панельні будинки, розповів радник міського голови Олександр Жовнір, пише Gazeta.ua.

 

За словами Олександра Жовніра, Долина перемогла з-поміж 46-ти претендентів.

 

«Євросоюз виділив 773 тисячі євро. Це 80% потрібних коштів. Цього року плануємо утеплити 13 будинків. Ґрант виграли завдяки правильно підготовленому проекту. Ми єдині не просили кошти на нову котельню. У Долині центрального опалення немає з 2005 року. Будинки, які варто утеплити, вибирали самі. Головне, щоб усі жителі підтримували це. З однієї квартири здавали від 2 до 5 тисяч гривень. Дехто оформив кредит. Міськрада виділила гроші на погашення відсотків. Будинки утеплюємо повністю, а не клаптиками. Використовуємо мінеральну вату. Вона краща, ніж пінопласт — не пліснявіє, довго служить. Проект розрахований на три роки. Загалом утеплення потребують 100 багатоповерхівок», – розповів Олександр Жовнір.

 

Раніше за кошти ООН у Долині утеплили дитячий садок і будівлі, де розташовані державні установи. Після цього використання газу для опалення зменшилося вдвічі.

13.11.2015