У Долині сьогодні закриють церкву московського патріархату

У Долині активісти домоглися припинити діяльність УПЦ МП. Про домовленість між громадськістю міста та "батюшкою" закрити будівлю церкви інформує відділ інформаційної політики та зв'язків із громадськістю міста Долина.

 

 

Вчора, 2 квітня, місцеві мешканці провели акцію протесту з вимогою припинити діяльність церкви московського патріархату. Активісти кажуть, підсумком акції протесту задоволені, бо вдалось мирно, толерантно і культурно її провести, а позицію громади таки почуто.

 

«На сьогоднішній день досягли згоди по тих важливих пунктах, які висували – завтра церква повинна припинити свою діяльність на території нашої громади. По домовленості, 3 квітня о 14 год. будівля, де проводились богослужіння, має бути закрита і опломбована. Від сьогодні починаємо чергувати, щоб нічого на територію не завозилось і не вивозилось. Якщо завтра домовленість буде виконана з іншого боку – ми вважатимемо, що свою роботу зробили!» — прокоментував напередодні громадський активіст Микола Василів. 

 

 

Священник церкви умови наразі прийняв, погодився після останньої подячної служби 3 березня зачинити двері для прихожан цієї конфесії. Опісля, за його згодою, спільно з правоохоронцями, і місцевим депутатом проведуть обшук приміщень та транспортних засобів. Щоб впевнитись у правдивості домовленостей, після недільної служби представники громади мають намір знову зібратися на території церкви та засвідчити пломбування всіх входів.

 

Раніше під тиском місцевої громади припинила діяльність парафія УПЦ МП у селі Голови Верховинського району, а згодом і у Верховині.

 

03.04.2022