Бойовики «Ісламської держави» погрожують влаштувати теракти в Росії.

Терористичне угруповання опублікувало відеозапис з відповідними погрозами.

 

 

Як повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на моніторинґову групу SITE, відеозапис російською мовою опубліковано на ресурсі «Аль-Хаят», де зазвичай з'являються заяви бойовиків ІДІЛ.

 

Нагадаємо, що раніше, 14 жовтня, бойовики ІДІЛ оголосили Росії джихад, покликаючись на заяву Російської Православної Церкви про «священну боротьбу» з тероризмом. Представник терористичної організації ІДІЛ в 40-хвилинній аудіозаяві зажадав від мусульман почати священну війну проти представників двох держав — Росії та США. Він цитував заяву голови Синодальної ради зі взаємодії церкви і суспільства Московського патріархату РПЦ, сумнозвісного протоєрея Всеволода Чапліна, який на початку жовтня називав дії Росії у Сирії «священною боротьбою» проти тероризму.

 

Від 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях «Ісламської держави» в Сирії на підставі прохання Башара Асада про надання військової допомоги. Москву звинувачують у використанні авіації проти поміркованої сирійської опозиції, внаслідок чого гинуть також мирні мешканці.

 

На початку вересня 2014 року бойовики «Ісламської держави» опублікували відеозапис з перекладом російською мовою, у якому погрожували почати бойові дії на Кавказі, зокрема в Чеченії.

12.11.2015