«Немає доказів того, що аварія російського авіалайнера А321 на Синайському півострові сталася внаслідок теракту», – заявив   у понеділок, 2 листопада, директор Розвідувального управління Міністерства оборони США Джеймс Клеппер – повідомив телеканал новин CBSNews.

 

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів у Вашингтоні, Клеппер все ж зазначив, що в однієї з гілок терористичного угруповання «Ісламська держава», яке взяло раніше на себе провину за авіакатастрофу, є на Синайському півострові досить значні сили. «Потенційно екстремісти здатні на такі дії», – визнав директор Розвідувального управління. Але зауважив, що це малоймовірно. За його словами, в США не бачать «прямих свідчень» цього.

 

Раніше газета The Daily Mail повідомила, що викладений членами «Ісламської держави» в інтернеті відеоролик, на якому нібито відображено аварію літака А321, не має стосунку до російського авіалайнера. У виданні зазначили, що на відео дуже низької якості неможливо точно ідентифікувати літаючий об'єкт, за яким тягнеться шлейф диму.

 

Нагадаємо, що літак А321 російської авіакомпанії «Когалымавиа», який здійснював рейс з Шарм-ель-Шейха до Петербурга, розбився зранку 31 жовтня на півночі Синайського півострова поблизу міста Ель-Аріш. Всі 224 людей, котрі перебували на борту, загинули.

 

Відразу після аварії з'явилися версії, що літак був зруйнований ще до падіння на землю. Керівництво «Когалымавиа»  заявило, що A321 не міг розвалитися в повітрі сам по собі, тож причиною аварії, за їхньою версією  став якийсь «механічний вплив зовнішньої сили».

02.11.2015