Це дозволить уникнути чергового бюджетного протистояння між Білим домом і прихильниками жорсткого консерватизму з числа республіканців – повідомило радіо Voice of America

 

 

Це фактично остання бюджетна домовленість, досягнута з президентом Бараком Обамою. Вона триватиме до березня 2017 року.

 

Угоди була досягнута за підсумками декількох тижнів перемовин між спікером Палати представників Джоном Бейнером, лідером республіканської більшості в Сенаті Мітчем Макконнеллом, лідером демократичної меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі та лідером демократів у Сенаті Гаррі Рідом.

 

План передбачає повне фінансування федерального уряду та пролонгування ліміту державного боргу. Також передбачено збільшення фінансування як оборонних, так і внутрішніх програм приблизно на 50 мільярдів доларів в 2016 році і ще на 30 млрд в 2017 році, плюс додаткові 16 мільярдів доларів на рік на закордонні військові операції Пентагону.

 

Додаткові витрати будуть компенсуватися за рахунок довгострокових накопичень в рамках програми соціального страхування на випадок втрати працездатності та скорочення виплат постачальникам медичних послуг в рамках федеральної програми медичного страхування для літніх американців Medicare.

 

План має бути схвалений Палатою представників і Сенатом, а також підписаний президентом до наступного вівторка, 3 листопада, коли закінчується чинний ліміт держборгу і країна може опинитися під загрозою першого в історії дефолту за своїми борговими зобов'язаннями. 

27.10.2015