Він робить значно жорсткішими правила прийому і депортації біженців – повідомило видання Focus.

 

 

Відтепер претендентам на отримання притулку доведеться значно довше залишатися в таборах з первинного розміщення біженців. Замість грошових допомог їм надаватимуться майже виключно послуги, які в низці випадків будуть також суттєво обмежені.

 

Якщо клопотання про надання притулку відхилено, а строк для добровільного виїзду з ФРН минув, то біженця надалі не будуть інформувати про те, коли саме він повинен бути депортований, щоб не дозволити йому сховатися від влади.

 

Окрім того, новим законом ще три балканські країни – Албанію, Косово і Чорногорію – оголошені безпечними. Це дозволить прискорити депортацію в названі держави іммігрантів, якщо їм відмовили в наданні притулку в Німеччині.

 

Уряд ФРН провів цей закон через парламент у авральному порядку. Спочатку планувалося, що він набуде чинності з 1 листопада, однак схвалення цього документа відбулося швидше, ніж передбачалося, і тому він набув чинності раніше запланованого терміну.

 

Правозахисні організації, опозиційні політики та деякі експерти з міграції різко розкритикували зміну законодавства про азиль у Німеччині.

 

 

24.10.2015