Обама ветував оборонний бюджет, котрий також передбачав $300 млн. для України.

Президент США Барак Обама застосував право вето щодо закону про оборонний бюджет США, котрий передбачав надати 300 мільйонів доларів допомоги Україні.

 

Обама заявив журналістам, що повертає закон із загальним кошторисом у 612 мільярдів доларів до конгресу, щоб там "усе зробили правильно" і профінансували безпеку країни "належним чином", інформує "Радіо Свобода".

 

Посольство України у США наголосило: президентське вето не пов’язане із обсягом допомоги Україні. "Обсяг оборонної допомоги для України на наступний рік у розмірі 300 млн. дол. США, який підтриманий обома партіями та палатами конгресу, не викликав застережень з боку адміністрації", – йдеться у офіційному коментарі посольства.

 

Амбасада підкреслює, що навіть у разі ненабуття чинності згаданим законом та іншими складовими бюджету США на 2016 рік, військова та інша допомога Україні триватиме, "адже у такому випадку буде запроваджена т.зв. "резолюція, що триває" ("continuing resolution"), яка перенесе на наступний рік всі ті обсяги фінансових видатків, які є у бюджеті 2015 року". 

 

23.10.2015