Блуди нашого часу

Десь це неправильно, але ми таки маємо те, що маємо. Так писав Леонід Кравчук.

 

 

ООН тижня

 

Україна стала непостійним членом Ради Безпеки ООН. Два роки ми можемо хизуватися таким здобутком. Колись прапор радянської України майорів (гарне слово часів Тичини і Сосюри) поблизу будинку Організації Об'єднаних Націй, тепер ми маємо право мати право (так казав Андрій Панчишин, якого кремували в Києві). Росіянам не хотілося, щоб українці стали трошки більш вагомими в ООН, але проблеми росіян залишилися проблемами росіян.

 

 

 

Помилки тижня

 

Президент України Петро Порошенко роздав нагороди людям, які того вартують, і здійснив політ у літаку. Всі можливі оглядачі порівняли нашого президента з президентом Росії, який також цікавився ґравітацією.

 

Але не тільки в тому Петро Олексійович зробив плаґіат з Володимира Володимировича. Путін любить роздавати гроші в сторону Чеченії, Порошенко вирішив, що 10 мільярдів треба буде віддати на відбудову Донбасу. Логіка президентів в цьому присутня.

 

 

Розслідування тижня

 

Рада безпеки Нідерландів опублікувала своє бачення того, що сталося влітку минулого року, коли поблизу Тореза було вбито 298 людей. Голландці не назвали конкретних убивць, що не належало до їхньої компетенції. Про рейс МН17 пам'ятатимуть дуже довго, бо росіяни мають жахливе «щастя» збивати щось літаюче, як то було минулого року з Боїнґом чи колись дуже давно з корейським літаком.

 

Для України це стало трошки холодною ванною, бо ми сподівалися, що голландці безапеляційно назвуть вбивць вбивцями. Не назвали.

 

 

Одеса тижня

 

Свого часу рекламні відеоролики робилися з київських вулиць (телефони, нерухомість etc), потім долучився Львів (пиво, шоколад etc), тепер до цього долучилася Одеса. Колишній президент Грузії Саакашвілі зумів зробити з «перлини біля моря» маленький Голлівуд, а коли симпатична Юля Марушевська стала за бажанням намісника Одещини керівником тамтешньої митниці, то задумалися вже і в Каліфорнії.

 

19.10.2015