Обласний бюджет отримав перші надходження від перевиконання плану з митних платежів.

Гроші, як і планували, витратять на ремонт доріг. Голова Львівської ОДА Олег Синютка більше не звинувачує Державну фіскальну службу у саботажі ініціативи президента Порошенка про фінансування ремонту окремих доріг за кошти, отримані від перевиконання плану з надходжень митних платежів.

 

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, на ремонт доріг Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське бюджет Львівської області отримав від перевиконання плану з митних платежів у вересні вже 29 млн грн. Це половина обіцяної суми за вересень.

 

"Міністерство фінансів України та Державна казначейська служба України спрацювали надзвичайно швидко і перша сума коштів від перевиконання загального обсягу митних платежів, а це 29 мільйонів гривень, поступила на рахунок  ЛОДА, - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка. - Уже в понеділок ми скеруємо ці гроші підряднику, який виконує ремонтні роботи на дорозі Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське".

 

Виконавцем робіт є ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл", що вже відремонтувало одну з найважчих ділянок автодороги Львів-Радехів-Луцьк, у так званому "Бабичівському лісі". 

 

Крім того, за словами Олега Синютки, у жовтні Львівська митниця Державної фіскальної служби так само демонструє добрі показники. "Очікуємо, що планові показники жовтня місяця на Львівській митниці будуть перевиконаними на понад 100 мільйонів гривень. Відтак ми отримаємо 55-60 мільйонів гривень, які також скеруємо на ремонт доріг Львівщини", - додав голова ЛОДА.

 

Загалом, у бюджеті Львівської області на 2015 рік передбачено 300 млн грн надходжень від перевиконання митних платежів для поточного середнього ремонту доріг Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, Т-14-24 Сколе-Славське та М-06 Київ-Чоп на ділянці Львів-Сколе. Згідно з розпорядженням голови ЛОДА від 16 жовтня, на ремонт Н-17 у межах області мали б витратити 180 млн грн, на ремонт М-06 на ділянці Львів-Сколе - 40 млн грн, і на ремонт Т-14-24 Сколе-Славське - 80 млн грн.

 

Нагадаємо, як інформував "Z" 30 вересня, голова Львівської ОДА Олег Синютка звинуватив керівництво ДФС у саботажі ініціативи президента Порошенка про фінансування ремонту окремих доріг за кошти, отримані від перевиконання плану з надходжень митних платежів. За його словами, у Державній фіскальній службі раптово підняли план з надходжень митних платежів для Львівської митниці. 

 

Додамо, що Верховна Рада України 3 вересня цього року прийняла Закон України "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення", ініціатором якого є президент України Петро Порошенко. З 1 вересня 2015 року до 1 січня 2017 року до спеціальних фондів бюджетів цих областей зараховуватимуть 50% суми перевиконання плану ("індикативних показників") надходжень митних платежів (мита, акцизного податку, податку на додану вартість), які справлятимуть під час митного оформлення товарів на територіях трьох згаданих областей. Зі спеціального фонду бюджету Львівської області за цим Законом повинні бути профінансовані поточний ремонт дороги Львів – Радехів – Луцьк (Н-17) в межах області, ділянки Львів – Сколе дороги Київ – Чоп (М-06) та дороги Сколе – Славське (Т-14-24).

 

19.10.2015