Шевченківський районний суд Львова вирішив утримувати підозрюваного у шахрайстві під вартою і встановив заставу у розмірі 20 млн грн. За версією МВС та прокуратури, він заподіяв шкоди державі на таку саму суму.

 

Як повідомляє прес-служба УМВС України в Івано-Франківській області, працівники управління у сфері протидії економічної злочинності та військової прокуратури Західного регіону задокументували факти шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах засновником ТОВ "Актуаріс". 6 жовтня його затримали і повідомили про підозру. 7 жовтня суд прийняв рішення про утримання підозрюваного під вартою протягом 2-х місяців.

 

У повідомленні прес-служби УМВС України в Івано-Франківській області йдеться, що 43-річний засновник ТОВ "Актуаріс" "з метою протиправного заволодіння чужим майном", яким була земельна ділянка Міністерства оборони України, шляхом шахрайства присвоїв земельній ділянці площею 12,2114 га, що знаходиться у селі Крихівцях Івано-Франківської міської ради та перебуває на балансі Івано-Франківської КЕЧ, кадастровий номер та вніс її до статутного капіталу ТОВ "Актуаріс". Своїми діями, як вважають у прокуратурі та МВС, він заподіяв шкоди державі на суму понад 20 млн грн.

 

Військова прокуратура Західного регіону України у повідомленні своєї прес-служби уточнює, що засновник "Актуарісу" заволодів землями Міністерства оборони України завдяки використанню підроблених документів та фіктивних фірм. Клопотання прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою протягом 2-х місяців задовольнив Шевченківський районний суд Львова. Суд встановив також для нього розмір застави у 20 млн грн.

 

Прокуратура підозрює засновника "Актуарісу" у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

За даними Єдиного державного реєстру на 9 жовтня, засновниками ТОВ "Актуаріс", зареєстрованого у Києві, є Олег Пінчук та ТОВ "Комфорт Місто Сервіс", так само зареєстроване у Києві. Засновниками останнього є Вікторія Голубенко та ТОВ "Світ вторинної сировини" з Києва. Засновником "Світу вторинної сировини" є Олександр Гайдаєнко. ТОВ "Актуаріс" є правонаступником ПП "Юридична компанія "Прайм-Лекс"", зареєстрованого у Кіцмані Чернівецької області. 

 

09.10.2015