Помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд розкритикувала роботу Генпрокуратури у боротьбі з корупцією.

 

У своїй заяві перед комітетом у закордонних справах сенату США Нуланд наголосила, що прокуратуру, як і поліцію, слід вибудувати заново як нову установу, котра захищає громадян, а не розколює суспільство, інформує "Українська правда".

 

Це, на думку Нуланд, передбачає, що прокуратура мусить розслідувати й успішно карати корупціонерів, у тому числі серед співробітників самої прокуратури. На її переконання, наново створена прокуратура буде спроможною працювати без політичного чи судового втручання.

 

Помічник держсекретаря також закликала розірвати зв'язок корумпованих держпідприємств з олігархами і реформувати систему правосуддя.

 

І, нарешті, Нуланд також відзначила, що уряд мусить якомога швидше призначити антикорупційного прокурора для того, щоб почати розслідування корупційних злочинів.

 

Відзначимо, напередодні представники президентської команди дуже скептично висловилися про заяв США про прокуратуру. Зокрема, один із лідерів БПП Ігор Кононенко розповів про те, що Петро Порошенко скаржився Джо Байдену на надто категоричну критику посла США Джеффрі Пайєтта. А Байден нібито запевнив, що Пайєтта відкличуть у лютому, розповів Кононенко у коментарі "РБК-Україна"

 

09.10.2015