Менш 10% ударів російської авіації в Сирії були спрямовані проти бойовиків ІДІЛ і «Аль-Каїди».

Про це заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі – повідомив телеканал новин CNN.

 

 

«Понад 90 відсотків російських авіаударів у Сирії не були спрямовані проти терористичних угруповань « Ісламська держава Іраку й Леванту» і «Аль-Каїди». Більшою мірою удари завдавалися по опозиційним групам, які хочуть кращого майбутнього для Сирії і не хочуть, щоб режим Асада залишався при владі», – заявив Джон Кірбі.

 

Водночас військове відомство США повідомило про принаймні два випадки, коли російські бойові літаки завадили американським виконати своє завдання у повітряному просторі Сирії. «Вони (два американських літаки F-16 – Z) не змогли атакувати намічену ціль», – поскаржився співробітник пентагону в коментарі для CNN.

 

Водночас російське Міністерство оборони звинуватило США в завданні авіаударів по «не терористичних цілях». «Американські та інші ВВС вже рік завдають ударів. Так от у нас є підстави вважати, що вони далеко не завжди, а точніше, дуже часто, б'ють не по терористичних цілях», - заявив офіційний представник Міністерства Ігор Конашенков.

 

Напередодні глава Пентагону Ештон Картер заявив, що США не збираються співпрацювати з Росією в питанні військової операції в Сирії доти, поки Москва не змінить своєї стратегії. Дії Росії в Сирії він назвав «помилковими». Також стало відомо, що НАТО і США не мають наміру ділитися з Москвою розвідувальною інформацією щодо Сирії до тих пір, поки Росія не припинить підтримувати сирійського президента Башара Асада.

08.10.2015