Війська Башара Асада пішли в наступ після російських авіаударів.

Про це повідомила  Сирійська наглядова рада з прав людини.

 

 

Російські бойові літаки збомбардували у середу, 7 жовтня, ще й провінції Хама й Ідліб на північному заході Сирії, де не дислокуються бойовики «Ісламської держави Іраку й Леванту», а зосереджені сили опозиції й мирні мешканці. Після авіа ударів сирійські урядові війська пішли у наступ – повідомило радіо BBC.  

 

«Вперше авіаудари супроводжувалися наземними боями між військовиками режиму та збройними силами сирійської опозиції», - зазначив директор Сирійської наглядової ради з прав людини Рамі Абдель Рахман.

 

Тим часом у Москві запевняють, що ціллю російської повітряної атаки були позиції ІДІЛ.  Сирійське урядове телебачення повідомило про російських авіаудари по позиціях джихадистів в Алеппо, а також про масований артилерійський обстріл, який вівся по чотирьох позиціях бойовиків «Ісламської держави».

 

Згідно з джерелами в британських військових колах, які посилаються на дані розвідки, лише незначна кількість російських авіаударів – приблизно один з 20 – були спрямовані направлено на сили ІДІЛ. Окрім того, за їхньою інформацією, Росія використовує некеровані бомби, застосування яких може призвести до жертв серед мирних мешканців. Дані британської розвідки підтверджують інформацію про те, що насправді Росія лише допомагає зміцнити становище сирійського президента Башара Асада.

07.10.2015