Мати Фірташа виявилася власницею ділянки у Нижньому парку.

На ділянці розташована лікарня, реконструкцію якої профінансував Дмитро Фірташ.

 

Як повідомляє видання "Тернополяни", мати Фірташа є власницею майже двох гектарів землі у Нижньому парку у Заліщиках по вулиці Бандери. На ділянці розташований колишній палац баронів Бруницьких, у якому розміщується Заліщицька ЦРЛ.

 

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ділянка плошею 1,8715 га належить Марії Фірташ з 29 липня 2013 року. Призначення ділянки - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

 

Нижній парк, у якому розташована ця ділянка - пам'ятка садово-паркового мистецтва місце­вого значення. Загальна площа — 5 га. Рішенням виконкому Тернопільської обласної ради від 20 грудня 1968 № 870 із змінами, затвердженими рішенням ви­конкому тієї ж ради від 29 грудня 1972 № 228, парку надано статус об'єк­та природно-заповідного фонду. Парк заснували наприкінці ХІХ століття на лівій терасі берега річки Дністер. Раніше парк перебував у віданні Заліщицької ЦРЛ.

 

Нагадаємо, що Заліщицьку ЦРЛ нещодавно реконструювали за рахунок Дмитра Фірташа. Зокрема, у 2011-2012 рр. провели капітальну реконструкцію 6-ти старих будівель і побудували 4 нові корпуси. За твердженням тодішнього голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна, Фірташ витратив на реконструкцію та переобладнання лікарні близько 200 млн грн.

 

07.10.2015