Про це заявив президент США Барак Обама, виступаючи на прес-конференції в Білому домі – повідомляє телеканал новин CNN.

 

 

«Коли Росія завдає удари з повітря в Сирії, вона не бачить різниці між "Ісламським державою" і поміркованими противниками режиму Башара Асада. З її (Росії) точки зору, вони всі терористи», - зазначив Обама.

 

Він підкреслив, що, завдаючи ударів по поміркованих противниках сирійського президента, Росія відсуває політичне рішення проблеми і лише сприяє зміцненню «Ісламської держави». При цьому самі американці, за словами президента США, продовжать воювати проти бойовиків ІДІЛ, але йтимуть на контакт з сирійською опозицією.

 

Водночас Барак Обама висловив готовність співпрацювати з Росією, Іраном і партнерами по коаліції з метою поетапної зміни влади в Сирії, яка, на його думку, як і раніше можлива.

 

У п'ятницю вранці очолювана США міжнародна коаліція проти «Ісламської держави» зажадала від Росії припинити бомбардування територій, які не контролює ІДІЛ, і вбивати мирних мешканців. Зокрема, представник американських військовиків у Іраку полковник Стів Воррен зауважив, що, за його даними, жодна з 12 цілей, уражених російськими літаками в Сирії в попередню добу, не мала стосунку до «Ісламської держави».

 

У спільній заяві Туреччини, США, Великої Британії, Німеччини та країн Перської затоки говорилося, що непродумані дії Росії призведуть до подальшого розвитку конфлікту в Сирії.

 

Раніше офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков повідомив, що російська авіація в Сирії за добу здійснила 18 вильотів, завдавши ударів по 12 об'єктах екстремістського угрупування «Ісламська держава». За його словами, внаслідок  прямих влучень були знищені командний пункт і вузол зв'язку збройних формувань ісламістів в районі Дар-Таазза, провінція Алеппо.

 

Крім того, як повідомило Міністерство оборони РФ, російські штурмовики Су-25 завдали удару по польовому табору бойовиків ІДІЛ в районі Маарет-Ен-Нууману в провінції Ідліб, а фронтові бомбардувальники Су-24 знищили позиції джихадистів на в'їзді в місто.

03.10.2015