У позиції і діях Росії в Сирії простежується логічна суперечність.

Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер – повідомляє радіо VOA.

 

 

«Росія має намір боротися проти «Ісламської держави» і в той же час підтримує режим Асада. Це поєднання призведе до ескалації збройного конфлікту в Сирії..», – підкреслив Картер. Нинішній авіаудар по районах, де не було сил ІДІЛ, є саме такою ситуацією, уточнив глава Пентагону

 

Картер теж зазначив, що російська сторона виявила непрофесіоналізм, коли скерувала свого генерала в посольство США в Багдаді, щоб попередити про підготовлюваний авіаудару в Сирії незадовго до його початку.

 

 

Сполучені Штати заявили, що продовжать здійснювати авіаудари по позиціях «Ісламської держави» в Сирії незалежно від військових дій Росії і від її прохання  звільнити повітряний простір Сирії на час російських операцій.

 

Як заявив у середу офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі: «Міжнародна коаліція на чолі з США продовжить повітряні операції в Іраку і в Сирії, як було заплановано, на підтримку нашої міжнародної місії з ослаблення і знищення ІДІЛ».

 

Глава Пентагону Ештон Картер повідомив, що найближчими днями повинні відбутися перемовини між США і Росією з метою уникнути конфліктних ситуацій між міжнародною коаліцією і російськими військовиками в Сирії. «Однак, - підкреслив міністр, - ці переговори не пом'якшать рішучого засудження Сполученими Штатами агресії Росії у східній Україні і незаконної анексії Криму».

30.09.2015