Через скаргу учасника тендеру на невизначений час зупинили ремонт вулиці.

Скаржником було ТОВ "ПБС", з яким пов'язують кандидата на посаду міського голови і нардепа Олександра Шевченка. Через це справою зацікавилися політичні опоненти Шевченка.

 

Як повідомляє видання "Версії" з посиланням на директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Михайла Смушака, ремонт вулиці Тичини, яку почали ремонтувати 25 серпня, зупинять на невизначений час. Причиною є рішення Антимонопольного комітету, що за скаргою учасника конкурсних торгів ТОВ "ПБС" зобов'язав комітет з конкурсних торгів департаменту скасувати закупівлю. У департаменті обіцяють оскаржити рішення АМК у суді. Тим часом, як інформує "Репортер", хідники та проїзна частини вулиці, схоже, зимуватимуть у зруйнованому стані.

 

 

За даними "Вісника державних закупівель", комітет з конкурсних торгів департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 21 серпня акцептував пропозицію ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" щодо капітального ремонту вулиці Тичини в Івано-Франківську за 2,842 млн грн. Комітет відхилив пропозиції трьох учасників торгів, включно з ТОВ "ПБС", з яким пов'язують народного депутата і кандидата на посаду міського голови Івано-Франківська від "УКРОПу" на виборах 25 жовтня Олександра Шевченка.

 

Як повідомляли "Версії" ремонт вулиці Тичини ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" розпочала 25 серпня. На початку вересня їй вдалося закінчити фрезерування старого асфальту на всій довжині вулиці. Водночас, договір на закупівлю робіт з цим підприємством укласти так і не встигли. 

 

1 вересня ТОВ "ПБС" звернулося зі скаргою до Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель на дії департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. У скарзі "ПБС" стверджує, що департамент порушив процедуру проведення закупівлі, і просить зобов'язати його скасувати рішення про акцепт пропозиції "Івано-Франківської дорожньої служби" і рішення про відхилення пропозиції "ПБС", як такої, що не відповідає документації конкурсних торгів.

 

30 вересня в Антимонопольному комітети розглянули скаргу і прийняли рішення скасувати процедуру закупівлі. "Прийняте рішення - пропозицію ТОВ "ПБС" було відхилено законно, але процедуру закупівлі відмінити. Чому відмінити, наші юристи так і не зрозуміли. Будемо аналізувати офіційні висновки. Єдине, що тепер уже точно ремонту вулиці Тичини в цьому році не буде", - зауважив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак.

 

21 вересня Смушак також заявив, що готовий відстоювати в суді позицію комітету з конкурсних торгів власного департаменту, якщо він стане на бік ТОВ "ПБС": "Приймаючи рішення про прийняття тієї чи іншої пропозиції, тендерний комітет користувався виключно законами. Тому рішення АМКУ, якщо вони теж будуть керуватися законами, має бути таке ж, як і у тендерного комітету Департаменту. Якщо будуть керуватися чимось іншими, будемо подавати в суд, у всі необхідні інстанції. Таким чином на пів року, і навіть рік може бути заблокований ремонт Тичини. Ми будемо відстоювати свою позицію, бо ми впевнені, що праві в цій ситуації". 

 

Політичні опоненти Олександра Шевченка, як інформує Galka.if.ua, скористалися ситуацією, щоб почати збір підписів за відновлення ремонту вулиці. 

 

30.09.2015