Голова Львівської ОДА Олег Синютка звинуватив керівництво ДФС у саботажі.

Львівщина може не отримати гроші на ремонт доріг Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське, що мали б надійти до спецфонду обласного бюджету на підставі прийнятого у вересні закону.

 

Як повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, голова Львівської ОДА Олег Синютка звинуватив керівництво ДФС у саботажі ініціативи президента Порошенка про фінансування ремонту окремих доріг за кошти, отримані від перевиконання плану з надходжень митних платежів. За його словами, у Державній фіскальній службі раптово підняли план з надходжень митних платежів для Львівської митниці. Він вже поскаржився на дії керівництва ДФС міністру фінансів Наталії Яресько.

 

Учора, 29 вересня, голова Львівської ОДА Олег Синютка інспектував стан ремонтних робіт, що тривають на дорозі Львів-Радехів-Луцьк. Ремонт цієї автодороги розпочали завдяки коштам, що надійдуть від перевиконання щомісячних планових митних надходжень, які зібрано на території Львівської області.  

 

"Сьогодні за рахунок цих коштів ми ремонтуємо дві дороги: Сколе - Славське та Львів - Радехів - Луцьк, де ми, до речі, відремонтували уже 11 кілометрів шляху.  Обсяг робіт виконано орієнтовно на понад 30 мільйонів гривень. Загальна вартість ремонту дороги Львів-Луцьк становить майже 190 мільйонів гривень. Роботи тривали згідно із планом. Проте сьогодні надійшла неприємна звістка з ДФС України щодо збільшення планових обсягів митних надходжень для Львівщини. А це означає, що у такий спосіб фіскальна служба хоче позбавити Львівщину коштів, які ми планували скерувати на ремонт доріг", - розповів Олег Синютка.

 

За його словами, в ОДА розраховували, що у вересні перевиконання щомісячних планових митних надходжень становитиме 110-120 млн грн. Відповідно, до спеціального фодну обласного бюджету на ремонт доріг мало надійти 55-60 млн грн.

 

"Вважаю, що вимога ДФС водночас є саботажем ініціатив Президента України і шахрайством по відношенню до підприємців, котрі збільшили обсяги митних сплат для того, щоб отримати добрі дороги, - додав голова Львівської ОДА. - Я сьогодні звернувся із цією проблемою до міністра фінансів України та до голови парламентського комітету з питань податкової і митної політики. Сподіваюся, що це неподобство, яке планує зробити ДФС України, зупинять посадові особи держави".

 

Нагадаємо, як розповідав "Z", депутати обласної ради та Львівська ОДА розраховують отримати в обласний бюджет цього року додаткові 300 млн грн від перевиконання плану з надходження митних платежів. Ці кошти, що можуть бути отримані на підставі нещодавно прийнятого закону, розраховують витратити на ремонт доріг Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське.

 

Додамо, що Верховна Рада України 3 вересня цього року прийняла Закон України "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення", ініціатором якого є президент України Петро Порошенко. З 1 вересня 2015 року до 1 січня 2017 року до спеціальних фондів бюджетів цих областей зараховуватимуть 50% суми перевиконання плану ("індикативних показників") надходжень митних платежів (мита, акцизного податку, податку на додану вартість), які справлятимуть під час митного оформлення товарів на територіях трьох згаданих областей. Зі спеціального фонду бюджету Львівської області за цим Законом повинні бути профінансовані поточний ремонт дороги Львів – Радехів – Луцьк (Н-17) в межах області, ділянки Львів – Сколе дороги Київ – Чоп (М-06) та дороги Сколе – Славське (Т-14-24).

 

30.09.2015