ЄСПЛ знову відклав позови України проти РФ.

Європейський суд з прав людини продовжив термін, відведений для надання пояснень Росією за позовами щодо анексії Криму та агресії на Донбасі, до 31 грудня.

 

Про це розповів урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабін у інтерв'ю "Українським новинам".

 

"Вважаємо, що це може бути не останнє прохання Росії відкласти це питання. У них є єдиний інтерес, і він дуже простий – Росія намагатиметься затягнути ці справи якомога довше. Адже вони ніяк не зможуть їх виграти. Правителі Росії, можливо, очікують, що зможуть захопити цілком Україну і закрити це питання в міжнародних інстанціях, можливо, ще на щось сподіваються... Та єдина їхня тактика наразі – максимально затягувати розгляд заяв", – заявив Бабін. За словами уповноваженого, на розгляді у суді перебуває 3 позови від України.

 

Наразі українська сторона не висуває до суду конкретних вимог щодо грошової компенсації. "У всіх міждержавних заявах стоїть питання відновлення прав людини і можливої подальшої справедливої сатисфакції. Ми – реалісти, ми не розглядаємо нині міждержавні заяви як засіб певного політичного впливу або як засіб "вибивання грошей". Ми їх розглядаємо як комплексний юридичний процес, котрий дійсно матиме і юридичні, і матеріальні, і політичні наслідки", – прокоментував Борис Бабін.

 

29.09.2015