Будапешт звинуватив Берлін в «моральному імперіалізмі».

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висунув таке звинувачення, критикуючи дії німецького керівництва у справі вирішенням міграційної кризи в Європі – повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

 

 

Виступаючи в земельному парламенті Баварії, Орбан заявив, що всі рішення, які ухвалює Німеччина, повинні поширюватися тільки на неї. Інші країни, зокрема Угорщину, не повинні підкорятися Берліну в цьому питанні.

 

Угорський прем’єр водночас запропонував власний варіант вирішення міграційного кризи. За його задумом, необхідно створити міжнародну службу прикордонного контролю в Греції, через яку більшість мігрантів потрапляє до Європейської Унії. Крім того, Орбан вимагає відокремлювати економічних мігрантів від біженців відразу після їхнього прибуття в ЄУ. За його оцінкою, реалізація цих ініціатив обійдеться Унії в 3 млрд євро.

 

Угорщина входить до числа країн, які жорстко розкритикували рішення Брюсселя розмістити в країнах-членах ЄУ 120 тисяч біженців. Окрім Угорщини невдоволення цією системою вже висловили Чехія, Румунія і Словаччина. Остання пообіцяла опротестувати систему квот в суді.

 

 

24.09.2015