Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявив про підтримку законопроекту про державну службу та висловив сподівання, що парламент схвалить закон у остаточній редакції.

 

Шимків зазначив, що наразі законопроект розглядається у парламентському комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, повідомляє "Інтерфакс-Україна"У п'ятницю має відбутися засідання комітету. До законопроекту надійшло 1214 поправки. Ці законодавчі пропозиції розглядає група у складі 50 осіб.

 

Заступник глави АП нагадав, що Україна домовилася з ЄС про низку програм щодо фінансування реформи управління в Україні. Загальна сума становитиме 800 млн. євро. Шимків також наголосив, що ЄС мав зауваження до супутніх актів із реформи держслужби, однак не до самого законопроекту (примітка "Z": на засіданні Національної ради реформ президент України заявив про те, що ЄС не підтримує законопроект про держслужбу, відтак нацрада рекомендувала відкликати проект).

 

"Європейська спільнота готова нам допомогти з часом перейти на самофінансування держслужби. Та для отримання цієї допомоги слід розробити стратегії з імплементації законодавства, котре ми мусимо ухвалити, і визначити, яка модель фінансування залишиться за Кабміном. Критика до стратегії й мала місце з боку ЄС. Ставлення до самого закону з боку ЄС та Томбінського відомі", – зазначив Шимків.

 

23.09.2015