На місцеві вибори зареєструвалося декілька партій-клонів.

У списку 132 політичних партій, котрі зареєструвалися у Центральній виборчій комісії для участі у місцевих виборах, є декілька клонів.

 

Найбільш тотожними є бренди "Самопомочі" (дві партії) та "Відродження" (три).

 

Так, у виборах братимуть участь Політична партія "Об’єднання "Самопоміч" (керівник/уповноважена особа – Андрій Садовий, Олег Лаврик), а також "Політична партія "Самопоміч" (Степан Кударенко).

 

Балотуватимуться "Партія "Відродження" , "Політична партія "Відродження України" , "Політична партія "Всеукраїнське об’єднання "Відродження України" .

 

Партія "Самопоміч" (Садового) з цього приводу виступила зі спеціальним зверненням, поскаржившись на "аферу". Парламентська політсила нагадує, що "клона" створили у жовтні 2012 року, щойно "Самопоміч" оголосила про намір перереєструватися з громадської організації у партію. "Досі вона була бездіяльна. Нарешті її вирішили використати на виборах", – скаржаться у Андрія Садового. 

 

"Самопоміч" зазначає, що до керівництва партії входять особи, причетні до ВО "Свобода". Так, голова "Самопомочі-2" Степан Кударенко був довіреною особою Юрія Левченка на парламентських виборах, а член центральної ради Анастасія Свердел – була довіреною Андрія Іллєнка.

 

22.09.2015