Обласна рада збільшила бюджет області на 598 млн грн.

Депутати та Львівська ОДА розраховують отримати в обласний бюджет цього року додаткові 300 млн грн від перевиконання плану з надходження митних платежів. Ці кошти, що можуть бути отримані на підставі нещодавно прийнятого закону, розраховують витратити на ремонт доріг Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське.

 

Як повідомляє ZAXID.NET, нині, 22 вересня, депутати Львівської обласної ради на пленарному засіданні чергової сесії внесли зміни до бюджету області на 2015 рік. Доходи бюджету збільшили на 598,4 млн грн. На таку саму суму збільшили і суму видатків.

 

За словами директора департаменту фінансів Львівської ОДА Олега Демківа, наступний перегляд бюджету можливий вже у першій декаді жовтня. "Якщо збережеться динаміка перевиконання бюджету, то ми готові уточнювати бюджет наступного разу у жовтні або листопаді. Зараз, за підсумками 8 місяців, є перевиконання на 62,3 млн грн", – пояснив Демків.

 

З додаткових 598,4 млн грн обласний бюджет отримає 236 млн за рахунок офіційних трансфертів і ще 362,4 млн грн від митних та податкових надходжень. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, 62,4 млн грн - це фактичне перевиконання бюджету за вісім місяців, натомість, 300 млн грн в облраді і Львівській ОДА сподіваються отримати від перевиконання плану з надходження митних платежів. Ці кошти зарахують до спеціального фонду обласного бюджету і вони будуть скеровані на поточний ремонт вибраних автомобільних доріг загального користування.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z", Верховна Рада України 3 вересня цього року прийняла України "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення", ініціатором якого є президент України Петро Порошенко. З 1 вересня 2015 року до 1 січня 2017 року до спеціальних фондів бюджетів цих областей зараховуватимуть 50% суми перевиконання плану ("індикативних показників") надходжень митних платежів (мита, акцизного податку, податку на додану вартість), які справлятимуть під час митного оформлення товарів на територіях чотирьох згаданих областей. Зі спеціального фонду бюджету Львівської області за цим Законом повинні бути профінансовані поточний ремонт дороги Львів – Радехів – Луцьк (Н-17) в межах області, ділянки Львів – Сколе дороги Київ – Чоп (М-06) та дороги Сколе – Славське (Т-14-24).

 

22.09.2015