Сепаратисти пропонують проводити вибори на Донбасі у річницю завершення Революції гідності.

Ватажки організацій "ДНР" і "ЛНР" повідомили про те, що підготували план-графік виконання політичних пунктів мінських домовленостей, котрий, зокрема, передбачає проведення виборів на Донбасі 21 лютого.

 

Представник переговорної групи від "ЛНР" Владислав Дейнего повідомив, що цей графік запропонують на розсуд контактної групи та її підгруп, котрі у вівторок продовжать переговори у Мінську, інформує ria.ru

 

Дейнего вважає, що план проросійських сил дозволить вирішити проблеми з унесенням змін до Конституції, в котрих згадуються "особливості місцевого самоврядування", прийняттям закону про місцеві вибори в окремих районах Донбасі, оголошення амністії "з обидвох боків", а також скасування антитерористичної операції та зняття економічної блокади. "Усі нормативні акти, передбачені "Комплексом заходів...", мають узгоджуватися з представниками республік", – закликав Дейнего.

 

Відзначимо, ватажки "ДНР" і "ЛНР" уже оголосили про дати виборів міських голів та керівників районів у низці адміністративно-територіальних одиниць – відповідно на 18 жовтня та 1 листопада, – вибори ж "депутатів" вони планують провести пізніше.

 

Тим часом представник України у "гуманітарній" підгрупі Ірина Геращенко назвала умови сепаратистів неприйнятними. "Перше. Мінські угоди мають бути виконані до кінця 2015 року, а не пролонговані на 2016. Друге. Конституція України чітко визначає порядок призначення виборів: це виключно прерогатива ВР України, тільки парламент має право і обов'язок визначати дату виборів і процедуру", – прокоментувала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Усі сьогоднішні безграмотні "ініціативи " бойовиків – мічені карти з брудної кремлівської колоди", – вважає пані Ірина.

 

22.09.2015