Місто готується до уродин

День міста у Дрогобичі святкуватимуть 20 та 21 вересня. Організаційний комітет вирішив, що "усі заплановані заходи відбуватимуться в рамках патріотичної тематики, без помпезності, але у святковій атмосфері". Обидва святкові дні розпочинатимуть з молитви та святкових літургій у храмах міста.

 

Дрогобичанам та гостям свята пропонують відвідати виставки у бібліотеках, де вони зможуть ознайомитися з історичним минулим Дрогобича. А на Замковій горі та поблизу неї розгорнуть ярмарок ремесел, бджолярства тощо. Тут таки запропонують скуштувати традиційні страви. Для дітей працюватимуть атракціони. Усе дійство супроводжуватиме гра Троїстих музик.

 

У дворику Ратуші тим часом відбудеться фотовиставка «Дні Європи у Дрогобичі» та виставка вишиваних робіт, які дрогобичани та гості міста зможуть оглянути під звучання хорової музики.

 

У неділю на великій сцені відбуватиметься танцювальний марафон. Після його закінчення, організатори планують майстер клас від майстрів танцю та масовий танцювальний флешмоб. Відтак на сцені виступатимуть місцеві колективи та молодь. На завершення першого святкового дня заплановано виступ співачки лемкині — Софії Федини.

 

Шанувальникам нічних пригод, організатори пропонують взяти участь у нічній екскурсії романтичним Дрогобичем, яка відбудеться ввечері 20 вересня.

Вранці ж наступного дня відкриють фестиваль «Дрогобицькі цибульники».

 

За традицією, в післяобідню пору, на площі відбудеться святкове віче. Опісля віче, на центральній площі міста відбуватиметься святковий концерт, який планують завершити о 21:00 год.

 

Організатори Дня міста звертаються до підприємців, прибрати прилеглі території до своїх будівель, облаштувати вітрини святково-патріотичними експозиціями, вивісити державні прапори.

 

Також організатори пропонують подати у відділ культури та мистецтв Дрогобицької міської ради пропозиції щодо бажаючих взяти участь у концертній програмі.

 

18.09.2015