"Самопоміч" відбула 3-годинну зустріч із Порошенком.

Фракція "Самопоміч" відбула переговори із президентом України Петро Порошенком.

 

За словами народного депутата Сергія Кіраля, більша частина розмови стосувалася реструктуризації зовнішніх боргів України та способу використання вивільнених коштів.

 

"Реструктуризація – це мав би бути інструмент тиску на уряд, перелік дуже конкретних болючих точок за секторами, виправлення яких дало б відчутний результат, і більшість з яких "Самопоміч" вже озвучила цього тижня під своє рішення залишитись в коаліції... Ці болючі точки мали б лягти в перелік умов нашої підтримки реструктризації. Натомість ми просто проголосуємо "за" [належні для прведення реструктуризації законопроекти], і дамо ще одну індульгенцію цьому уряду, який спочине на лаврах геніального рішення для порятунку держави, в умовах війни та економічної кризи", – прокоментував Кіраль на своїй сторінці у Facebook.

 

Депутат від "Самопомочі" висловив побоювання, що уряд може отримати "зону комфорту", в якій вивільнені ресурси можуть розкрадатися, а реформи – лише сповільняться, тоді як кошти здебільшого перерахують на соціальні програми, "щоб виграти вибори".

 

Тим часом народний депутат від "Самопомочі" Ірина Подоляк також розповіла, що на зустрічі вона порушувала питання про доцільність збереження системи присвоєння "звань". "Це порочна радянська корумпована модель, ще й морально застаріла. Совок треба виривати з голів, а не виключно з громадського простору. Модерне суспільство, яке будуємо, мусить мати модернізовану модель відзначення заслужених для країни. Президент погодився на дискусію з цього приводу. Суспільний запит є, суспільний опір теж буде", – зазначила Подоляк на своїй сторінці у Facebook. Вона додала, що пропозиція щодо мораторію на присвоєння звань на час переформатування системи "не була зустрінута з оптимізмом".

 

Зустріч із президентом тривала 3,5 години.

 

17.09.2015