Кредитори "Дрогобицького заводу автомобільних кранів" шукають інвестора.

Якщо його не знайдуть, підприємство ліквідують, як банкрута. 

 

Як повідомляє ZIK з посиланням на першого заступника Дрогобицького міського голови Петра Суду, на ПАТ "Дрогобицький завод автомобільних кранів" відбулися збори комітету кредиторів, на яких підтверджено ухвалу господарського суду Львівської області від 17 серпня про затвердження реєстру кредиторів.

 

За словами Суди, на зборах комітету кредиторів призначено охорону і визначено спеціалістів, які проведуть інвентаризацію підприємства. Як виявилося, один з кредиторів чи група пов'язаних між собою кредиторів має більшість голосів у комітеті. "Із 98 тисяч голосів один з кредиторів має 74 тисяч, – розповів Петро Суда. – Один підняв руку і рішення прийнято". Як розповів посадовець, власники підприємства хочуть знайти для нього покупця. Завод винен робітникам близько 7,1 млн грн зарплати.

 

10 вересня прес-служба ПАТ "Дрогобицький завод автомобільних кранів" поширила повідомлення, у якому, зокрема, йдеться: "На виконання вимог протоколу комітету кредиторів № 1 від 07.09.2015 року розміщується оголошення про залучення інвестора у справі №914/1542/15 про банкрутство ПАТ "Дрогобицький завод автомобільний кранів"". Нагадаємо, що Господарський суд Львівської області відкрив провадження у справі про банкрутство підприємства 17 червня цього року.

 

У реєстрі кредиторів ПАТ "Дрогобицький завод автомобільний кранів"", затверджених ухвалою Господарського суду Львівської області від 17 серпня, фігурують "ВТБ Банк" (сума вимог понад 134 млн грн), "Укргазпромбанк" (сума вимог понад 113 млн) і "Всеукраїнський банк розвитку" (сума вимог понад 3 млн грн). Крім того, зауважимо, що серед кредиторів усіх черг (за винятком банків, вимоги яких забезпечені заставами) найвищі вимоги до боржника мають Василь Ободенко (сума вимог за четвертою чергою - рівно 40 млн грн), кіпрська компанія Lerenato Trading Limited (сума вимог за четвертою чергою - понад 23 млн грн) і ТОВ "Дрогобицький завод автомобільних кранів" (сума вимог за четвертою чергою - понад 6 млн грн). Додамо, що Василь Ободенко є членом наглядової ради ПАТ "Дрогобицький завод автомобільних кранів" і єдиним засновником та директором ТОВ "Дрогобицький завод автомобільних кранів".

 

Зазначимо, що, за даними депозитарної установи, якою є "Укргазпромбанк", 72,06% акцій ПАТ "Дрогобицький завод автомобільних кранів" належать кіпрській компанії HALFONA INVESTMENTS LIMITED. 24,5% акцій належать іншій кіпрській компанії - NIMANOLA INVESTMENTS LIMITED.

 

15.09.2015