Про це заявив міністр внутрішнгіх справ ФРН Томас де Мезьєр, обґрунтовуючи такий крок зростанням потоку біженців – повідомило німецьке видання Die Welt.

 

 

Томас де Мезьєр зазначив, що цей захід не суперечить Шенгенській угоді. «Контроль буде запроваджено на внутрішніх кордонах Німеччини, але основна увага буде зосереджена на австрійському кордоні» – підкреслив глава німецького внутрішньополітичного відомства.

 

За словами міністра, головна мета полягає в тому, щоб обмежити приплив мігрантів з Австрії до Німеччини. Він також додав, що це рішення ухвалене з міркувань безпеки і обговорювалося з австрійською стороною.

 

Згідно зі статтею двадцять третьою Шенгенського прикордонного кодексу, кожна з країн-учасниць угоди має право тимчасово (на строк до півроку) відновлювати паспортний контроль на своїх кордонах «у разі серйозної загрози громадському порядку і безпеці».

 

Тим часом німецький залізничний концерн Deutsche Bahn в понеділок, 14 вересня, оголосив про відновлення руху потягів між Німеччиною та Австрією. Винятком стала лише лінія Зальцбург-Мюнхен. «На залізничних коліях перебувають люди, тому потяги поки що ходити не можуть», – пояснив представник Deutsche Bahn.

 

 

14.09.2015